Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πίστευε και ερεύνα 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Πως βγήκε το προσωνύμιο της Παναγίας «Μυρτιδιώτισσα»; Πίστευε και ερεύνα Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2013 | 08:40

Κείμενο Dogma Newsdesk
Στις 24 Σεπτεμβρίου, 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, εμφανίστηκε η Παναγία σε ένα βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός προσευχήθηκε γονυπετής με δέος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς. Κλαίγοντας από χαρά, έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας. Την επόμενη ημέρα όμως η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί.

Με βαριά καρδιά γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης, όπου βρήκε και πάλι την εικόνα στα κλαδιά της μυρτιάς. Δοξάζοντας τον Θεό, την πήρε πάλι σπίτι του, αλλά την νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε, όπως και την πρώτη φορά.

Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβη και τρίτη φορά, κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Παναγίας η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.

Ανέγερση Ναού και επιτέλεση θαυμάτων

Μια μικρή εκκλησία χτίστηκε εκεί που βρέθηκε η εικόνα και ονομάστηκε Μυρτιδιώτισσα.

Το κτήριο μεγάλωσε με τα χρόνια και πολλά θαύματα λέγεται πως συνέβησαν εκεί. Στην εικόνα αποδίδεται πλήθος θαυμάτων.

Εορτασμός

Το όνομα Παναγία η Μυρτιδιώτισσα έχει δοθεί σε αρκετές εκκλησίες στην Ελλάδα. Η παραθαλάσσια Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στη Χίο ονομάζεται από τους Χιώτες «Μερσινίδι», από την ονομασία «μυρσίνη» = μυρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου