Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Παναγία του Τιχβίν: Στο Ντόνετσκ η εικόνα που «έδωσε» τη νίκη στους Ρώσους κατά του Ναπολέοντα & κατά των ναζί

Η εικόνα-θρύλος της Παναγίας από τη μονή Τιχβίν (της ρωσικής πόλης Τιχβίν) που συνέδεσε την ύπαρξή της με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές νίκες του ρωσικού έθνους, εστάλη από τους αδελφούς της Μονής στην πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας και κέντρο του επαναστατικού αγώνα των ρωσόφωνων, στο Ντονέτσκ.
Στο μήνυμά τους οι μοναχοί αναφέρουν ότι “Στέλνουμε την ιερή εικόνα να να ενδυναμώσει το ηθικό σας και να κάνει και το θαύμα της υπερ των πολεμιστών της Νέας Ρωσίας», όπως ανέφερε το Itar Tass.
Η εικόνα παραδόθηκε στα χέρια του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντέι, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, του Ντονέτσκ.
Η εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν αποτελεί μεγάλο σύμβολο της ρωσικής ιστορίας.
Την ίδια αυτή εικόνα είχαν συνοδεία τους οι Ρώσοι στρατιώτες στην εποχή του Πατριωτικού Πολέμου κατά του Ναπολέοντα το 1812 και τους βοήθησε στην ηρωική μάχη της πεδιάδας του Μποροντίνο, ενώ στην συνέχεια η εικόνα είχε μεταφερθεί και στα τάγματα πολιτοφυλακής του Κριμαϊκού Πολέμου το 1855-1856.
Επιπλέον, φημολογείται ότι η εικόνα της Παναγίας του Τίχβιν, με εντολή του ίδιου του Στάλιν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρονταν με ένα αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Μόσχα και τα ναζιστικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν τη ρωσική πρωτεύουσα.
Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές του Ντονμπάς πιστεύουν ότι η Ιερή Εικόνα θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν το έδαφός τους , τους ανθρώπους τους και να νικήσουν τις νεοναζιστικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου