Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Οι Έλληνες αντέχουμε…και αυτό είναι θαύμα της Παναγίας! platytera-ellada

Οι Έλληνες αντέχουμε…και αυτό είναι θαύμα της Παναγίας!

platytera-ellada

Οι Παρακλήσεις της Παναγίας στους ναούς μας για φέτος τελείωσαν. Η προσφυγή μας όμως στη Χάρη Της συνεχίζει. Και η αντοχή του λαού χαρακτηρίζεται ως θαύμα της Μητέρας μας…Ας κρατήσουμε την καλή συνήθεια να διαβάζουμε καθημερινά την Παράκληση Της , τους Χαιρετισμούς Της…έστω και ένα τμήμα τους…Γιατί “κανένας που προσφεύγει σε Εσένα δεν θα φύγει ντροπιασμένος, αλλά θα λάβει απάντηση στο αίτημά του, προς το συμφέρον του”…

«Σκέπτομαι, σαν θεολόγος και σαν επίσκοπος, προσπαθώ να ερμηνεύσω πως στέκεται αυτός ο κόσμος; Πώς κρατάει ακόμα η Ελλάδα, μέσα σ΄αυτήν την παγκόσμια θύελλα; Η κρίση δεν είναι μόνο Ελλαδική και απέξω μας ήλθε, αλλά και βασανιζόμαστε μαζί με όλο τον κόσμο.Όμως αυτός ο λαός αντέχει και ιδίως οι πιο αδύνατοι. 

Αυτό είναι θαύμα της Παναγίας αγαπητοί μου. Δεν πρέπει να το λησμονούμε και εύχομαι επειδή σε δυο μέρες ολοκληρώνεται η προσευχή μας, να μας ανταποδώσει η Παναγία μας με την χάρη της με τις πρεσβείες, που είναι κοντά μας, συμμετέχει στα προβλήματα και μας ενισχύει να συνεχίσουμε γιατί είναι ο σωστός δρόμος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την καταφυγή στα υπεράνθρωπα. Τα ανθρώπινα είναι λίγα και αδύνατα και βλέπουμε πως με πολύ δυσκολία βγαίνουν πέρα.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε τις ικεσίες Σας και την καταφυγή Σας προς την Θεοτόκο Μαρία, όπως μας μαθαίνει η Εκκλησία, και για τα προσωπικά προβλήματα και τις στεναχώριες και για τα γενικότερα θέματα της πατρίδας μας και της Εκκλησίας μας».

(Με παρουσία του Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου, ψάλθηκε η προτελευταία παράκληση στον ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2013.Ο Μητροπολίτης, ομιλώντας προς τους ευσεβείς ενορίτες, είπε μεταξύ άλλων και τα παραπάνω.) από το amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου