Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Τα εννιάμερα της Θεοτόκου ή η απόδοση της Κοιμήσεως


Στις 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας ολοκληρώνει τον εορτασμό της Κοιμήσεως με την απόδοση της εορτής αποκαλώντας την εορτή, τα Εννιάμερα της Παναγίας
Οι Απόστολοι οι οποίοι συνάχθησαν στη Γεσθημανή σε νεφέλες για την Κοίμηση της Θεοτόκου εναπόθεσαν την Αγία Σορό σε «καινόν μνημείον».
Τρεις μέρες μετά ο Κύριος της Δόξης μετέβει στο σημείο με τη συνοδεία των Αρχαγγέλων και πραγματοποιήθηκε η Μετάσταση[1] της Θεοτόκου.
Ο Απόστολος Θωμάς ήταν ο μόνος από τούς Αποστόλους[2] που είχε απουσιάσει από την Κοίμηση της Θεοτόκου επειδή βρισκόταν στις Ινδίες.
Τρεις μέρες μετά την Κοίμηση κι ενώ ο Απόστολος Θωμάς τελούσε Θεία Λειτουργία αρπάχθει και με νεφέλη μετέβει στη Γεσθημανή.Εκεί παρακολούθησε τη Μετάσταση της Θεοτόκου και την ύστατη στιγμή ζήτησε από τη Θεοτόκο την τιμία ζώνη της για ευλογία.Ενώ λοιπόν η Θεοτόκος μετέστει έριξε τη ζώνη της προς τον Απόστολο Θωμά.
Αργότερα ο Απόστολος Θωμάς πληροφόρησε τους Αποστόλους για το γεγονός παρουσιάζοντας ως μαρτυρία τη Θεία και Τίμια Ζώνη που η ίδια η Θεοτόκος είχε υφάνει χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τρίχες καμήλας.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου